Kapsalon "Nanette"
Hoe het begon..

 


Eigenaresse Jorita Montizaan- de Weerd, inmiddels meer dan 50 jaar in het vak, werkte op jonge leeftijd al enige tijd bij de vorige eigenaresse van deze kapsalon. Enkele jaren later, nadat zij bij verschillende gerenomeerde kapsalons in het oosten des lands heeft gewerkt en een eigen kapperszaak heeft gehad in Loenen Gelderland, neemt zij op 29 mei 1973 kapsalon "Diana" over en doopt deze om tot kapsalon "Nanette" vernoemd naar haar toen 2 jarige dochtertje, Nanette Montizaan.

Wat zij toen nog niet kon vermoeden, is dat later Nanette ook in de zaak komt. Zij heeft als het ware de liefde voor het vak met de paplepel van haar moeder ingegoten gekregen, al duurde het even voordat Nanette definitief besloot in de zaak te komen werken. Zij deed verschillende studies, waaronder een rechten studie in Utrecht, maar toen haar moeder ziek werd besloot zij haar een paar jaar te gaan helpen.

Die paar jaar zijn inmiddels ruim verstreken, en Nanette is nog steeds werkzaam in de salon. Zij bekommert zich met name om de opleiding/ begeleiding van de leerlingen binnen het bedrijf. Zij was tevens een aantal jaar werkzaam als docent/ hoofddocent bij de Nederlandse Kappersakademie in Amersfoort en in Amsterdam. Verder neemt zij zo nu en dan tentamens af op kapperscholen, en heeft zij zich toegelegd op haar en make-up voor bruidjes. Zij heeft een opleiding tot Make-up Artist afgerond, en verzorgt nu dan ook de visagie behandelingen binnen ons bedrijf. Haar passie ligt met name in het verzorgen van hairstyling en visagie voor fotoshoots. Zij heeft verschillende publicaties gehad in diverse nationale en internationale fashion magazines, en heeft in 2011 de publieksprijs van de Nederlandse Make-up Awards gewonnen. Meer over Nanette op:

www.nanettemontizaan.nl   

 


 
Over Kapsalon "Nanette"
Vacature